Jack
 
 
Kasvattaja: Simone Minetti, Italia
Isä: Bozzolo
Emä: Lilli
Syntynyt: 23.10.2008
Rekisterinumero: ER25326/10
Omistaja: Johanna Hilden, Klaukkala
 
 
 
Jaska on energinen, leikkisä ja sosiaalinen koira, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Se asuu tiibetinterrieri Robinin kaverina Klaukkalassa. Jaskan erikoisuus on sen loputon rakkaus Suomen kylmää talvea kohtaan; se viihtyy ulkona tuntikausia kovassakin pakkasessa. Jaska on innokas kaivamaan maata, mutta tryffeliä ei tiettävästi ole vielä löytynyt.
 
Jaskalla on kauttaaltaan hyvin tiivis, kihara ja vahva karvanlaatu. Turkki on osoittautunut paitsi kauniiksi, myös varsin helppohoitoiseksi. Turkkia täytyy normaalin puhtaana pitämisen lisäksi huoltaa vain 3-4 kuukauden välein ja silloinkin lähinnä karstaamalla kuollutta pohjavillaa pois sekä lyhentämällä turkin pituutta.
 
Jaska täyttää kaikki Suomen Lagottoklubi ry:n jalostusvaatimukset. Sillä on yksi pentue Fonte Cheri-kennelissä Laukaassa.
 

 
 
 
Terveys:
 
Lonkat: B/A [kuva]
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet (10/2012)
BFJE: kantaja
Lagottojen kertymäsairaus: normaali Uutta!
 
Muuta:
 
Säkäkorkeus: 48 cm
Purenta: leikkaava, täysi hampaisto
Suomessa asuvat sisarukset lonkkakuvattu tuloksin 2xA, 1xB
Suomessa asuvat sisarukset silmäpeilattu tuloksella: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Yksi pentue Suomessa (kennel Fonte Cheri)
 
Otteita näyttelyarvosteluista:
 
Well proportioned & compact in the body. - Giovanni Morsiani
Hyvät mittasuhteet ja luusto. - Merja Ylhäinen
Typical head with good pigmentation. - Giovanni Morsiani
Hyvät pään ja kuonon mittasuhteet. - Serena Bernardi
Erinomainen purenta ja hampaat.  - Merja Ylhäinen
Tasapainoiset kulmaukset ja hyvä runko.- Reia Leikola-Walden
Enough good topline.  - Giovanni Morsiani
Right angulation. -Giovanni Morsiani
Täydellinen rengasmainen kihara. - Serena Bernardi
Liikkuu eloisasti ja rennosti pitkällä askeleella. - Serena Bernardi
Hyvä turkki ja luonne. - Reia Leikola-Walden
 

 
 
   
 
 
Jaskan molemmat vanhemmat ovat toimineet Italiassa tryffelikoirina. Isäkoira Pippo oli 9,5-vuotias pentueen syntymän aikaan ja pentue oli Pippon ensimmäinen. Pippon työskentelytapa tryffelimetsässä oli erittäin nopeatempoinen, intensiivinen ja tehokas. Pippo oli hyvin raajakas ja lyhytrunkoinen uros ja se säilytti kauniin kiharan karvanlaadun ja oranssin värin vanhemmalle iälle asti. Pippi on elänyt ainakin 12-vuotiaana tervettä ja reipasta elämää, myöhemmistä kuulumisista ei ole tietoa.
 
Emä Lilli on hyvähermoinen, hiljainen ja itsevarma narttu, joka työskentelee tryffelimetsässä hieman Pippoa rauhallisemmin ja tarkemmin. Se on hyvin ohjattavissa, mutta hajun saatuaan ja paikannettuaan se kaivaa täysin itsenäisesti ja hyvin sinnikkäästi. Lilli oli pentueen syntymän aikaan 2,5-vuotias ja se osoitti omaavansa erittäin vahvat äidinvaistot; seitsemän pennun pentue syntyi ulkona koiratarhassa lokakuussa ja koko pentue kasvoi ja kehittyi tasaisesti yöpakkasista huolimatta aina luovutusikään asti. Tapaan Lilliä noin kerran vuodessa ja se voi mainiosti. Lilli on sittemmin siirretty tarhasta sisätiloihin ja pienen totutteluvaiheen jälkeen se on sopeutunut sisäkoiraksi oikein mallikkaasti. 
 
Yksi tämän pentueen narttupennuista on erittäin taitava ja tuottoisa tryffelikoira Italiassa, kaksi pennuista jäi kasvatusperheeseen kotikoiriksi ja loput neljä muutti kahden kuukauden iässä Suomeen.