21.12.2010
 
Toiveet Seran pennuista vesittyivät, kun kävimme eilen röntgenissä toteamassa kohdun tyhjäksi. Syitä tähän voi olla useita, niitä ei lääkäri lähtenyt arvuuttelemaan. Lämmin kiitos kaikille pentukyselijöille kiinnostuksesta sekä luottamuksesta. Päivittelemme pentusivuja siinä vaiheessa, kun seuraavat pentusuunnitelmat varmistuvat.
 
Cara kävi esiintymässä edukseen Messukeskuksen Voittaja-näyttelyssä. Tuloksena ERI ja sijoitus kolmanneksi avoimessa luokassa. Arvostelu löytyy Caran omalta sivulta.
 
6.12.2010
 
Kävimme Tampereen perinteisessä itsenäisyyspäivän ryhmänäyttelyssä Caran ja veljensä Jackin kanssa. Kokematon Jack suoriutui ensimmäisestä näyttelystään hienosti. Se antoi tutkia itsensä mukisematta ja seisoi omilla jaloillaan koko arvostelun ajan. Kokonaisuudessaan mukava aloitus Jaskalle; AVO EH/4.
 
Cara esiintyi tyylilleen uskollisesti häntä heiluen ja tuomaria iloisesti tervehtien. Tuloksena AVO ERI/2 ja PN4. Seuraavaksi suuntana Messukeskus!
 
10.10.2010
 
Cara pyörähti eilen Spanieliliiton päänäyttelyssä Hyvinkäällä. Espanjalaisen tuomarin (Alicia Castro) arvostelu oli kaikin puolin mukavaa luettavaa ja Cara saikin ERI:n sijoittuen luokkansa neljänneksi. Tämä olikin Caran viimeinen NUO-luokan näyttelypyrähdys, sillä parin viikon päästä neiti täyttää kaksi vuotta. Tähän mennessä näyttelymenestys on ollut seuraavanlaista: 5 x ERI, 2xEH. Suuri kiitos Suville Caran erinomaisesta hoidosta sekä ahkerasta näyttelyttämisestä!
 
4.8.2010
 
Sera kävi tänään silmätarkastuksessa ja kaikki oli edelleen kunnossa.
 
30.7.2010
 
Sera kävi tänään virallisessa MH-luonnekuvauksessa Maaningalla. Kuvaajina toimivat Jorma Kerkkä ja Marina Bast.
 
Suurin yllätys kuvauksen kulussa oli Seran haluttomuus leikkiä. Ilmeisesti pitkä automatka ja kuumuus veivät koirasta parhaimmat terän, sillä yleensä pohjaton leikkisyys on Seran parhaimpia ja varmimpia ominaisuuksia. Muuten koira toimi melko odotetunlaisesti. Aaveita Sera ei tuntunut pitävän oikein minään ja lähtikin vapaaksi päästyään mielenkiintoisempiin paikkoihin juoksentelemaan ja tuli aaveiden luo vasta kutsumisen jälkeen - silloin ilman pienintäkään epäröintiä, häntä heiluen. Haalarit ja äänet eivät aiheuttaneet paniikkia ja ne Sera selvitti hyvin itsenäisesti. 
 
Sera selvitti jokaisen osion itsevarmasti ja tilanteita kontrolloiden. Luonnekuvaus vahvisti käsitystäni siitä, että Sera on kehittynyt paljon nuoruusajoista; reaktiot ovat hillitympiä ja koira toimii hyvin ennalta-arvattavasti. Nuoruusajan ehkä turhakin säntäily ja syliintunkevuus on vähentynyt ja tilalle on tullut paljon järkeä ja määrätietoisuutta. Seralla on nyt aikuisiällä melko vahva luonne ja tarvittaessa se osaa sanoa myös ei. Olen itse osa-alueisiin oikein tyytyväinen ja sain koirastani paljon lisätietoa hyödynnettäväksi tulevaisuudessa.
 
10.7.2010
 
Seran poika Hiski oli meillä hoidossa omistajiensa ulkomaanmatkan ajan. Reilun viikon tutustumisen jälkeen voin todeta, että Hiski on luonteeltaan erittäin seurallinen, ystävällinen ja tarvittaessa kuuliainenkin, mutta huomattavan periksiantamaton kaveri, joka suhtautuu uusiin asioihin maltillisen kiinnostuneesti ja itsevarmasti. Hiski on jotakuinkin sellainen koira, jonka toivoisin vielä joskus itse saavani.
 
Tässä kuva Hiskistä Lagottojen erikoisnäyttelyssä 6.6.2010:
 
 
 
10.6.2010
 
Suomen Lagottoklubi ry:n ensimmäinen virallinen erikoisnäyttely järjestettiin 6.6.2010 Helsingin Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa. Näyttelyyn osallistuivat Cara ja Sera, sekä Seran lähisukulaisista sen pennut  Hiski, Rico ja Misty sekä äiti Nette ja sisko Nonna. Tuomarina toimi Eeva Rautala.
 
Kaikki em. koirat saivat laatuarvosanan erinomainen ja sijoitukset olivat seuraavat: Cara NUO/4, Sera VAL/4, Rico NUO/4 ja päivän parhaimpina Hiski NUO/2, Nonna VAL/2 ja Nette VET/2. Lisäksi osallistuimme epäviralliseen parikilpailuun, jossa Misty&Rico ylsivät toiseksi, Sera&Hiski kolmanneksi ja Cara&Nonna neljänneksi. Onnea kaikille ja erityisesti Hiskille hienosta näyttelyuran aloituksesta!
 
Seran ja Caran arvostelut löytyvät niiden omilta sivuilta.
 
 
Kuvassa Mandaraban-kasvattajaryhmä (kuva: Sannu Piekiäinen)
1. Mandaraban Re Ricciuto (oik) 2. Mandaraban Re Del Colle 3. Mandaraban Abracadabra 4. Mandaraban Achilleia (vas)
 
30.5.2010
 
Seran Hansu-pentu (Mandaraban Regina Della Sera) osallistui Joensuun Suvi-Karelia näyttelyyn 29.5.2010. Tuomarina Harri Lehkonen.
 
"Kookas. Reippaasti esiintyvä narttu, hyvä pää. Lavat voisivat olla viistommat. Rungon tulisi vahvistua. Hyvät takakulmaukset, oikeanlaatuinen turkki. Liikkuu hyvällä askeleella. Tarvitsee aikaa."  NUO EH, NUK1
 
Onnittelut hienosta ja reippaasta esiintymisestä sekä luokkavoitosta!
 
 
 
 
23.5.2010
 
Cara kävi Aptus Show'ssa ja osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyurallaan nuorten luokkaan. Tuomarina oli perusteellinen ja monisanainen Rune Fagerström. Caran laatuarvosaksi tuli ERI ja tällä kertaa irtosi myös luokkavoitto. 

Sera osallistui ensimmäiseen pelastuskoirakokeeseensa, kansalliseen rauniokoirakokeeseen (PERA-A). Kokeen tottelevaisuusosio lähti erinomaisesti käyntiin, Sera teki yhden elämänsä parhaista suorituksista ja sai liikkeistä arvosanoiksi pelkkää erittäin hyvää ja erinomaista. Ikävä kyllä ampumiset jäävien liikkeiden aikana osoittautuivat Seralle liian hankaliksi. Ensimmäisellä ampumiskerralla Sera lähti liikkeestä seisomisesta laukaukset kuultuaan minun perääni, siksi ko. liikkeestä arvosana riittämätön. Seuraavat liikkeet olivat liikkeestä maahanmeno ja ryömiminen, ne menivät erinomaisesti. Yllätykseksemme tuomari päätti lisätä Seralle vielä kaksi ylimääräistä laukausta liikkeestä istumiseen. Toisen laukauksen kajahtaessa Sera lähti hiippailemaan, tähän kohtaan tuomari sitten keskeytti kokeemme.
 
Tässä pisterivimme (tuomari Juha Kuronen):
 
Vapaana seuraaminen: erittäin hyvä
Liikkeestä istuminen: riittämätön
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo: erinomainen
Liikkeestä seisominen ja luoksetulo: riittämätön
Tasamaalta nouto: erittäin hyvä
Ryömiminen: erittäin hyvä
Eteenlähetys: ei suoritettu
Paikallaolo häiriönalaisena: ei suoritettu
 
Positiivista tässä on se, että Seran toimintakyky säilyi jokaisen ampumisen jälkeen erinomaisena, tekihän se ensimmäisten laukausten jälkeen  erittäin hyvää työtä ja heti kokeen keskeyttämisen jälkeen teimme itsenäisesti loput liikkeet samalla kentällä. Olen erittäin ylpeä siitä, miten Sera jatkoi luottavaisesti työskentelyä kanssani. Ilman hyvää toimintakykyä tämä ei olisi mahdollista.
 
13.5.2010
 
Sera tokoili tänään viimeisen I-tuloksen avoimesta luokasta ja ansaitsi sillä koulutustunnuksen TK2.
Loppupisteet eivät olleet hääppöiset, sillä suurimmat pistemenetykset tulivat juuri niistä liikkeistä, joiden kerroin on suurin (3).
 
Paikalla makaaminen 7,5
Seuraaminen taluttimetta 10
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 8
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Noutaminen 9
Kauko-ohjaus 7
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 10
 
Yhteispisteet 165,5, sijoitus 2, koulutustunnus TK2 ja siirto VOI-luokkaan.
 


 
Ikävä kyllä Seralla ei ole edelleenkään minkäänlaista käsitystä siitä, kuinka palkintojenjaossa tulisi käyttäytyä!
 
 
6.5.2010
 
Kävimme Seran kanssa tottelemassa AVO-luokassa ykköstuloksen verran. [Video]
 
Pieni moka sattui liikkeestä seisomisessa, mutta muuten koira toimi oikein mainiosti alusta loppuun! Tulos 173/200 ja sijoitus 3.
 
Tässä pisteet osa-alueittain:
 
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen taluttimetta 8,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Noutaminen 9,5
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10
 
Koulutustunnus TK2 on enää yhden ykköstuloksen päässä!
 
5.5.2010
 
Caran virallinen lonkka- ja kyynärlausunto on A/A ja 0/0.
Myös Seran pennuista Hiski, Rico ja Misty ovat käyneet lonkkakuvissa, kaikilla tuloksena A/A! Pentujen kyynärät ovat myös terveet.
Onnea pentujen omistajille hienoista terveystuloksista!
 
 
25.4.2010
 
Seran tytär Hansu (Mandaraban Regina Della Sera) on käynyt virallisissa lonkkakuvissa tuloksella A/A! 
 
18.4.2010
 
Cara kävi virallisissa lonkka- ja kyynärkuvissa. Alustava eläinlääkärin arvio oli B/B ja 0/0, odottelemme kuitenkin rauhassa Kennelliiton virallista lausuntoa. Röntgenkuvat löytyvät [Caran omalta sivulta].
 
13.3.2010
 
Seran tytär Hansu (Mandaraban Regina Della Sera) esiintyi tänään Polvijärven ryhmänäyttelyssä varsin mallikkaasti! Tuloksena PN1 SERT ja ROP! Upea suoritus vasta 13 kk vanhalta juniorilta! Suuret onnittelut ensimmäisestä sertistä Hansulle ja omistajalleen Katille!
 
  
 
 
 
Kuvat © Marko Sallinen.
 
Hansun arvostelu (tuomari Eeva Anttinen):
 
Feminiinen,  mittasuhteiltaan oikea. Vielä hieman matalarunkoinen. Oikeat pään  linjat ja mittasuhteet. Hyvä kaula, ylälinja ja alalinja. Niukat  raajojen kulmaukset. Hyvät käpälät. Oikean laatuinen karkea kihara karvapeite. Liikkuu hyvin.  
 
6.3.2010
 
Seran kilpirauhastestin (TGA) tulos oli negatiivinen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Sera todennäköisesti tule sairastumaan kilpirauhasen vajaatoimintaan. TGA-testi otettiin lähinnä oman mielenkiinnon vuoksi yhtäaikaa rabies-vasta-ainetestin kanssa. Tietoa rabiesvasta-aineista odotellaan vielä.
 
21.2.2010
 
Mandaraban Regina Della Sera "Hansu" sai tänään Tuusniemen näyttelystä ERI:n ja hienon arvostelun. Hansu sijoittui junioriluokassa kolmanneksi ja oli lopulta PN4. Onnittelut Sera-äidiltä kotijoukkoineen!
 
 
 
Kerrottakoon vielä, että edellisviikonloppuna Italian Arezzossa Caran äiti Lilli osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä saaden heti arvosanan eccellente (erinomainen) ja sijoittuen paras narttu-kehässä neljänneksi! Onnittelut Lillille sekä isännälleen Simonelle!
 
 
5.2.2010
 
Kävin Ruotsissa tapaamassa Seran isää Tristania ja omistajaansa Hanna Petterssonia. Tristan on edelleen hyvässä fyysisessä kunnossa, vaikka ikää on jo 8,5 vuotta. Olen iloinen, että Seran molemmat vanhemmat ovat vielä keski-iän jälkeenkin näin virkeitä ja iloisia koiria. Keskustelimme Hannan kanssa Seran mahdollisuudesta osallistua näyttelyyn Ruotsissa. Olisihan se varmasti melkoinen kokemus sekä koiralle että omistajalle!
 
Tässä pari kuvaa Tristanista:
 
 
 

30.-31.1.2010
 
Suoritin hyväksytysti Suomen Palveluskoiraliiton Etsintä1 -kurssin Tampereella. Kurssin tarkoituksena on edistää koiranohjaajan taitoja etsintätilanteessa. Lisätietoa pelastuskoiratoiminnasta löytyy SPKL:nsivuilta.
 
16.-17.1.2010
 
Suoritin MH-toimihenkilökoulutuksen hyväksytysti, joten pätevöidyn C-tason toimihenkilöksi heti, kun Kennelliitto vahvistaa asian. MH-luonnekuvauksesta lisätietoa Kennelliiton sivuilla.
 
1.1.2010
 
Uudenvuodenaaton vietto sujui oikein mallikkaasti. Kävimme Seran kanssa tottistelemassa rakettien paukkeessa harjoituksen vuoksi. Seran yksi parhaista puolista on se, että mitä enemmän sille asetetaan paineita, sitä paremmin se keskittyy työhön. Tällaisia harjoituksia pitääkin alkaa tekemään enemmän!