Vuoden 2013 uutisiin pääset tästä linkistä.
 
 
 
23.12.2012
 
Joulukuun alkupuolella kävimme pienellä porukalla Helsinki Winner-näyttelyssä, jossa lagotot arvosteli Rony Doedijns Alankomaista. Mukana olivat Zeta, Peppi, Molly ja Cara omistajineen. Päivä mukavassa seurassa oli oikein lämminhenkinen ja itse näyttelytuloksetkin ilahduttavia, sillä kaikki saivat laatuarvosanan erinomainen ja lisäksi Zeta ja Molly sijoittuivat luokissaan, Zeta neljänneksi ja Molly kolmanneksi. Muutamia näyttelukuvia lisätty Zetan ja Pepin omille sivuille.
 
Peppi käväisi viikko sitten lonkka- ja kyynärkuvissa sekä polvitutkimuksessa. Polvet olivat terveet ja lonkka- ja kyynärlausuntoja odotellaan vielä Kennelliitosta.
 
Nyt rauhoitumme joulua viettämään ja toivotamme leppoisaa Joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta 2013 kaikille!

 
 
 
 
 
8.11.2012
 
Suru raapaisi meitä kovalla otteella, kun menetimme hienon italialaisvahvistuksemme Iro Del Monte Della Dean.
 
 
Iro jäi viime viikon maanantaina auton alle ja menehtyi välittömästi. Suru on suunnaton kaikilla Iroa kaipaamaan jääneillä, erityisesti sen perheellä Kajaanissa. Me kaikki muistelemme Iroa lämmöllä ja sen perintö jää elämään sen jälkeläisissä niin Suomessa kuin Italiassakin.
 
Mutta jos jotain traagista, niin onneksi jotain hyvääkin. Nuorukaisten viralliset terveyslausunnot saapuivat Kennelliitosta ja olivat varsin iloista luettavaa:
 
Puccin lonkat A/A ja kyynärät 0/0
Rossin lonkat B/B ja kyynärät 0/0
Cicon lonkat A/A ja kyynärät 0/0
 
Terveystulokset on päivitetty koirien sivuile ja lisäksi laitoin kaikkien röntgenkuvat myös nähtäväksi. 
 
Toda-poika käväisi Seinäjoen kansainvälisessä näyttelyssä debytoimassa lokakuun viimeisenä lauantaina. Ruotsalainen tuomari ei tykästynyt poikaan, ja tuloksena tuli tällä kertaa H. Tuomarin mielestä Toda on liian suuri, sillä on liian pitkä lantio, ahtaat takaliikkeet ja turkkikaan ei ollut mieleinen. Emme kuitenkaan anna tämän tuomarin näkemyksen masentaa, sillä joku toinen voi hyvin arvostaa raajakkaan poikamme edesottamuksia. Kiitos perheelle ja handlerille, kun veitte pojan kehään!
 
 
 
24.10.2012
 
Kävimme eilen neljän koiran kanssa kattavissa rutiiniterveystutkimuksissa. Mukana olivat nuoretmiehet Cico, Rossi ja Pucci sekä hieman vanhemman kaartin edustaja Sera. Uroksilta kuvattiin röntgenissä lonkat, kyynärät sekä lanneranka. Pojilta tutkittiin myös silmät ja polvet, lisäksi Puccille ja Rossille tehtiin virallinen sydänkuuntelu. Uroksilta otettiin myös verinäytteet, joista niiltä tutkitaan BFJE eli lagottojen pentuepilepsia. Seralta tutkittiin silmät nyt jo kolmannen kerran. 
 
Tutkimukset sujuivat hienosti ja tulokset olivat varsin ilahduttavia. Tässä listaus niistä tutkimuksista, joista saimme tulokset heti:
 
Cico: terveet polvet, silmät sekä lanneranka
Rossi: terveet polvet, silmät ja sydän ja lanneranka
Pucci: terveet polvet, sydän, toisessa silmäluomessa yksi ylimääräinen karva (lievä distichiasis), terve lanneranka
Sera: terveet silmät
Jäämme odottamaan Kennelliiton lausuntoja lonkkien ja kyynärten osalta. Kaikki näytti kuitenkin alustavasti varsin hyvältä.
 
Toinen uutinen koskee mielenkiintoisia italialaissuunnitelmia. Italialainen ystäväni suunnittelee erittäin mielenkiintoista pentuetta, josta olisi saatavilla pentu tai miksei vaikka useampikin Suomeen. Lisätietoja Pentuja-sivulta.
 
Kolmas uutinen koskee vierailuani Italian Raduno Nazionale - erikoisnäyttelyyn viikko sitten. Matka oli erittäin mielenkiintoinen monella tavalla, eikä vähiten siksi, että tapasin myös Caran emän Lillin, joka voi nyt 6,5-vuotiaana loistavasti. Sain myös kuulla, että Caran isäkoira Pippo on ainakin vuosi sitten 12-vuotiaana elänyt voinut hyvin, tämäkin tieto on varsin merkityksellinen. 
 
Ja Carasta puheenollen, se sekä pentuesisarensa täyttivät eilen neljä vuotta, sylillinen onnea Cara, Luna, Maggie, Kira, Jaska, Primo ja Lucky!
 
 
 
24.9.2012
 
Noin viikko sitten Cico löysi ja kaivoi maasta metsälenkillä ollessaan tryffelinsukuisen sienen eli maahikkaan. Tämä on aivan loistojuttu, sillä tryffelinetsintä on lagoton ainoa käyttötarkoitus. Cicoa on sen pentuaikana Italiassa opetettu tryffelinetsintään ja hyvässä muistissa tuntui homma olevan edelleen. Hienosti tehty Cico!
Mollyhan on myös aiemmin tänä vuonna kaivanut maasta maahikkaita (kts. uutiset 18.5.2012), joten silläkin on taitoa ja kykyä tryffelinetsintään.
 
Aika näyttää, onko jommankumman tulevissa saaliissa ihan oikeita syömäkelpoisia villitryffeleitä! Hyvä juniorit!
 
 
 
 
 
25.8.2012
 
Cara saavutti tänään Suomen muotovalion arvon Mäntyharjun ryhmänäyttelyssä! Tuomarina oli Leila Kärkäs. Tuhannet onnittelut Caralle perheineen sekä Caran kasvattajalle Simonelle Italiaan. 
 
 
 
12.8.2012
 
Hienoja kuulumisia näyttelyrintamalta. Eilen oli lagottojen vuotuinen erikoisnäyttely Helsingissä Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla ja se meni "meikäläisten" osalta tosi hienosti! Tuomarina oli italialainen kasvattajatuomari Domenico Milillo (kennel Dei Re d'Abruzzo), joka arvosteli koirat todella tarkasti ja yksityiskohtaisesti. Pennut tuomaroi Eeva Resko. Tässäpä tuloksia:
 
Zeta PIKKUPENNUT 1 KP
Putu PIKKUPENNUT EI SIJ.
 
Pucci JUN ERI/4
Iro NUO ERI/2 PU2 VA-SERT
 
Peppi JUN ERI
Molly NUO ERI
 
Iro käväisi näytelmässä myös seuraavana päivänä ja sai ERI:n, tällä kertaa ei SA:ta.
 
Kiitokset kaikille hyvästä seurasta ja hauskasta päivästä! Kameraa minulla ei tällä kertaa ollut mukana, enkä olisi ehtinyt paljoa kuvaamaankaan, mutta uskoakseni kuvia on myöhemmin tarjolla ainakin www.kuvauksellista.com -nettisivustolla.
 
Ja sitten lopuksi riemukas uutinen eilisestä Mikkelin ryhmänäyttelystä, jossa Cara sai loistavan arvostelun sekä SA ja SERT! Onnea Suvi ja Cara! Se valioituminen olisi enää yhden sertin päässä!
 
Kuvassa: Etrusca "Cara" palkintoineen

 
 
31.7.2012
 
Sukunimeni on muuttunut naimisiinmenon johdosta. Entinen sukunimeni jäi siis menneisyyteen ja uusi on Järvenpää.
 
6.7.2012
 
Iro (Iro Del Monte Della Dea) on viimein saapunut Suomeen, lämpimästi tervetuloa! Iro asuu Suomen vierailunsa ajan Tanjan ja Mollyn perheessä Kajaanissa. Nyt alkaa Irolla ahkera Suomen kielen ja kulttuurin opiskelu, ja siinä onkin mukavasti kesätyötä tälle valloittavanluonteiselle hurmuripojalle!
 
Lämpimät kiitokset Tanjalle pojan majoittamisesta ja Francescolle tämän mahtavan uroksen "lainasta". Nyt jatketaan vielä vähän turkin kasvattelua ja sen jälkeen suunnataan näyttelykehiä kohti!
 
 
Kuvassa: Iro Del Monte Della Dea
 
Sitten Puccin kuulumisia. Tämä reipas nuorimies aloitti nimittäin vesipelastusharrastuksen Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen riveissä toukokuun alussa. Kävin katsomassa ja kuvaamassa viimeisimpiä harjoituksia Kaupin UKK-instituutin rannassa, alla olevat kuvat on tältä reissulta.
 
Pucci oli todella taitava vepe-alokas ja silminnähden innostunut kaikista tehdyistä harjoitteista. Oli todella mukava päästä seuraamaan treenejä ja nähdä, kuinka hienosti tällainen pienempikin koira pystyy oikean asenteen omatessaan pärjäämään tässä fyysisesti melko raskaassa lajissa. Hyvä Pucci ja Puccin perhe!
 
 
 
 
 
 
Kuvissa: Pucci harjoittelee vesipelastusta
 
Ja jospa vielä sananen A-pentueen kuulumisista. Artun ja Caran pennut eli Toda, Lilli, Putu ja Zeta voivat oikein hyvin ja kasvavat ja kehittyvät kohinalla. Tällä hetkellä niillä on ikää reilut viisi kuukautta. Nyt niillä kaikilla on hampaat vaihtuneet pysyviin, ja yhtä lukuunottamatta kaikilta irtosi maitohampaat ajoissa pysyvien tieltä. Putulta jouduttiin poistamaan yksi kulmahammas ja samalla rauhoituksella oli napsittu joitakin poskihampaita. Zetalla vaihtui purukalusto oikein mukavasti, mutta kapeanlainen alaleuka oli hilkulla aiheuttaa ongelmia. Onneksi leuka lähti kreivin aikaan levenemään ja lopputuloksena oli kaunis hyvä purenta. 
 
Kaikki pennut ovat edelleen hyvin sosiaalisia ihmisiä ja muita koiria kohtaan, nyt sitten enimmäkseen harjoitellaan yleisiä käytössääntöjä ja järjenkäyttöä. Zetan omistajana voin sanoa, että sitä järkeä saisi olla hieman enemmänkin..!
 
Putua olen tavannut pariinkin otteeseen, ja siellä onkin koettu kovia, kun pentu oli syönyt itselleen heinistä, koirankarvoista ja mistälie maa-aineksesta oikein kunnon suolitukoksen. Parin virhediagnoosin ja viikko oireiden alkamisen jälkeen eläinlääkäri tajusi viimein asian vakavuuden ja Putu pääsi eläinsairaalaan hoitoon ja leikkaukseen. Läheltä piti, mutta onneksi kaikki päättyi lopulta hyvin ja pentu toipuu hurjasta koettelemuksestaan. Lämmin kiitos neuvokkaalle omistajaperheelle Putun tarkasta seurannasta ja sinnikkyydestä sekä hyvästä jälkihoidosta. Viime tapaamisellamme Putu oli täysissä voimissaan ja valmis uusiin (toivottavasti edellistä järkevämpiin ) seikkailuihin.
 
Kuvassa: Toda
 
 
25.6.2012
 
Muutimme Tampereelta Kangasalle toukokuun lopussa ja olemme kotiutuneet uuteen kotiimme mainiosti. Helga, Sera ja Zeta rakastavat rivitaloelämää, naapureiden tarkkailua sekä pienen pihamme kaivamista. Sekä tietenkin metsälenkkejä ja uintireissuja. 
 
Pyörähdimme toukokuun lopussa Cicon kanssa sen ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Tampereella ja tuloksena oli EH varautuneen käytöksen vuoksi. Arvostelu oli muuten oikein hyvä ja Cico tietysti jatkaa vieraisiin ihmisiin totuttelua edelleen. Cico on nyt rotevoitunut ja saanut lihaksia omistajansa ahkeran työn ansiosta, ja se alkaa näyttää oikein komealta nuorelta mieheltä. On se onni, että Cico löysi juuri oikean ihmisen itselleen. 
 
 
 
Kuvassa: Cico 9 kuukauden iässä 
 
Rossi-poika se käväisi Virossa Voittaja-näyttelyssä ja kantoi kotiin juniorisertin sekä EEJV-12-tittelin! Hienoa Jenni ja Rossi sekä kiitos Niinalle turkkiavusta!
 
Tässä kuva (© www.kuvauksellista.com) Rossista Viron kehässä; komeasti siellä on viuhdottu!
 
 
Kuvassa: Rossi
 
 
 
18.5.2012
 
Molly on aloittanut näyttelyuransa varsin ilahduttavilla tuloksilla ollen kaksi kertaa ROP ja molemmista tietenkin myös SERT. Seuraavat kehäkäynnit ovat jo kiikarissa, mutta tässä välissä käväisi tyttö virallisissa lonkkakuvissa. Tulos oli paras mahdollinen eli A/A!
 
Molly on näyttelyiden ohella kunnostautunut myös rodunomaisessa lajissa eli sienestyksessä. Molly alkoi eräänä kevätpäivänä etsiä ja nostaa maasta oma-alotteisesti ruskeita pallukoita, jotka myöhemmin osoittautuivat tryffelinsukuisiksi maahikkaiksi. Kerrassaan hieno juttu, että myös tämä puoli on hallussa. Monilahjakas tyttö!
 
 
 
Kuvassa: Mollyn löytämät maahikkaat
 
Kävimme 6.5.2012 Lahden pentunäyttelyssä kolmen koiran joukkueella. Mukana olivat Rossi ja Pucci (urokset 7-9kk) ja lisäksi marraskuussa Ruotsissa syntynyt Peppi eli Chicabeams Santuzza (nartut 5-7kk). Peppi asuu Salosen perheessä Tampereella ja koiraseurana sillä on 6-vuotias Seran sisko Lilli eli Mandaraban Allodola.
 
Näyttelyssä pojat olivat ainoat luokassaan ja molemmat saivat kunniapalkinnon ja tällä kertaa Rossi oli luokkavoittaja ja Pucci hienosti toisena. Pienten narttupentujen luokassa oli neljä pentua ja isoissa narttupennuissa yksi. Peppi olikin kovasti tuomarin mieleen ja se voitti ensin pikkupennut, sitten kilpailuluokan ja lopulta myös ROP-pentu-tittelin! Rossi oli siis VSP, hienosti alkoi siis senkin näyttelyura!
 
Päivä oli todella mukava kaikin puolin, kiitoksia kaikille mukanaolleille!
 
 
Kuvassa: Rossi 7 kk Lahdesta saatujen palkintojensa kanssa
 
Ja sitten vielä yksi ilahduttava uutinen. Pucci läpäisi Tampereella vesipelastuskurssikarsinnan ja pääsee siis aloittamaan VEPE-treenit. Onnea Pucci ja paljon iloista mieltä vesipelastusharjoituksiin!
 
Kuvassa: Pucci 7 kk Lahden pentunäyttelyssä
 
 
 
9.4.2012
 
Meillä on kesäksi mukavia suunnitelmia. Näistä yksi on muutaman kuukauden mittaiselle Suomen visiitille tuleva komea ja hyväluonteinen työkoirauros Iro Del Monte Della Dea. Iro saapuu näillä näkymin heinäkuussa ja asettuu Kajaaniin asumaan.
Odotamme pojan vierailua suurella innolla!
 
 
Kuvassa: Iro Del Monte Della Dea
 
17.3.2012
 
Pennut ovat nyt uusissa kodeissaan. Zeta jäi kotiin tulevaisuuden harrastuskoiran virkaa täyttämään. Lämmin kiitos Hiltusten perheelle hienosti toteutuneesta yhteistyöstä Caran suhteen. 
 
Tänään on Seran 6-vuotissyntymäpäivä! Onnea Sera sekä sisarukset Allu, Paavo, Ransu, Rico, Lilli ja Nonna!
 
 
2.2.2012
 
Cara synnytti kuusi pentua 25.1. Synnytys oli suhteellisen nopea, mutta ikävä kyllä kaksi pennuista syntyi kuolleena. Selvinneistä neljästä pennusta yksi on valko-ruskea uros, kaksi ruskea-valkoista narttua ja yksi valko-ruskea narttu pienillä tan-merkeillä. Emo ja pennut voivat hyvin.
 
 
Kuvassa: Toda, työnimeltään Moose
 
Näillä näkymin kaikilla pennuilla on koti odottamassa. Seuraavat pentusuunnitelmat ovat ajankohtaisia aikaisintaan vuonna 2013. 
 
Toinen iloinen uutinen koskee Mollya. Hienon Messarin ensiesiintymisen jälkeen oli virallisen juniorikehän vuoro Kajaanin kansainvälisessä näyttelyssä. Tuloksena oli huikeasti ERI/1 SA PN1 SERT ja ROP. Kirkkaammin ei voisi näyttelyuraa aloittaa.
Tuhannet onnittelut Tanjalle Mollyn upeasta menestyksestä!
 
 
Kuvassa: Molly 
 
 
1.1.2012
 
Hyvää alkanutta vuotta 2012 kaikille! 
 
Viime vuonna oli paljon iloisia ja aika jännittäviäkin tapahtumia. Tärkeimmät niistä ovat Mollyn, Puccin ja Rossin saapuminen Italiasta Suomeen, Caran ensimmäisen serti näyttelystä sekä tietysti Seran hienot suoritukset pelastuskoirien peruskokeissa (yö- ja päiväosuus) ja luonnetestissä. Koiraharrastus on parata silloin, kun saa pitkän uurastuksen ja ehkä vastoinkäymistenkin jälkeen onnistumisia aikaiseksi!
 
Uutistenkin osalta on nyt aika kääntää uusi lehti. Toivomme tälle vuodelle paljon mukavia koiramaisia tapahtumia, niistä ensimmäiset odottavatkin jo ihan ovella. Carahan odottaa pentuja kuudetta viikkoa, ja synnytys ajoittuu tammikuun lopulle. Lisäksi koiratiimiimme toivotaan vahvistusta Ruotsista. Molemmista tapahtumista tulee lisää tietoa myöhemmin.
 
Kiitos tästä kuluneesta hienosta vuodesta kaikille niille, jotka tekivät nämä iloiset tapahtumat mahdolliseksi tai ovat kannustaneet meitä ja iloinneet mukanamme. Tavataan taas kaikenlaissa koiratapahtumissa!
 
 
Kuvassa: Sera