5.12.2011
 
Molly osallistui pentuluokkaan Helsinki Winner- ja Voittaja 2011 näyttelyissä Helsingin Messukeskuksessa.
 
Kotiinviemisinä kummaltakin päivältä hienot arvostelut, kunniapalkinnot ja ROP-pentu-ruusukkeet. Tästä on varsin hyvä jatkaa kohti junioriluokkaa! Paljon onnea Tanja ja Molly!
 
 
 
3.11.2011
 
Mukavia uutisia. Mollyn lonkat on välikuvattu 7,5 kuukauden iässä ja oikein hyviltä vaikuttivat.
Lonkkakuva löytyy Mollyn omilta sivuilta.

 
23.10.2011
 
Cara täyttää tänään kolme vuotta, onnittelut koko sisarusparvelle! Ja kiitos myös kasvattaja Simonelle näistä valloittavista koirapersoonista! Ei siitä ole aikaakaan, kun pennut näyttivät tältä:
 
 
Kuvassa: Äitikoira Lilli seitsemän vastasyntyneen pentunsa kanssa 23.10.2008. 
 
Olimme eilen Spanieliliiton pääerikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä. Matkaan lähdimme seuraavanlaisella kokoonpanolla: Cara, Sera, Jaska sekä Seran lähisukulaisista pojat Rico ja Hiski sekä kunnioitettavaan 12 vuoden ikään ehtinyt ikinuori äiti Nette.
 
 
Kuvassa: Jaska yksilöarvostelussa
 
 
Tuomarina näyttelyssä toimi arvostettu italialainen asiantuntija Giovanni Morsiani. Suuria palkintoja emme tällä kertaa voittaneet, mutta arvostelut olivat erittäin hienoa luettavaa ja lisäksi Seran pojat pärjäsivät hienosti näyttelyyn kuuluneessa Paras pää- kilpailussa. Oli hienoa seurata osaavan ja kokeneen tuomarin työskentelyä kehässä.
 
Suurimman onnentunteen aiheutti Seran arvostelu, joka kuului kokonaisuudessaan näin:
 
"5,5 years good balanced well proportioned and elegant champion bitch with very good harmony between head, body and legs. Consistent head type with beautiful skull. Good bite. Beautiful round and big eyes with feminine expression. Good ears. Excellent neck, withers, topline and croup. Excellent angulations, big bones. Good quality in the coat. Excellent feet. Very good in the movement. Absolutely right champion bitch."
 
 
 5.10.2011
 
Sera kävi viime viikonloppuna luonnetestissä ja suoriutuikin siitä varsin mallikkaasti. Loppupisteet olivat 175 ja laukauksista pienen epävarmuuden vuoksi tulos laukauskokematon. Testi on videoitu ja se löytyy Seran omalta sivulta.
 
 
 
Laitetaan tänne uutisten puolelle pari otosta Seran ja Helgan syysilottelusta.
 
 
 
 
 
17.9.2011
 
Monta hyvää uutista samalla kertaa!
 
Sera suoritti hyväksytysti ja erinomaisella arvosanalla Pelastuskoiraliiton perushakukokeen molemmat osiot. Perjantaina 16.9 kävimme suorittamassa kokeen yöosuuden. Aikaa kolmen maalimiehen etsimiseen ja ilmaisemiseen kului vain 11 minuuttia. Suoritus oli lähes täydellinen, ainoastaan viimeisellä ilmaisulla oli hieman haukun pätkimistä.
 
Heti seuraavana aamuna lähdimme päiväosuutta suorittamaan. Päiväkokeessa kolmen maalimiehen hakemiseen kului noin 15 minuuttia. Sera oli hienosti ohjattavissa ja ilmaisut menivät niin, että ensimmäisellä tauoteltiin hieman, mutta kaksi seuraavaa haukuttiin ihan pystyyn! Molemmat suoritukset arvioitiin siten, että etsintäsuunnitelma sekä ohjaajan ja koiran työskentely oli erinomaista, kaksi kolmesta ilmaisusta oli erinomaisia ja yksi ilmaisu hyvä. Koiran hallittavuus alueella oli erinomainen.
 
Sera osoitti molemmissa kokeissa olevansa äärimmäisen osaava ja tarmokas koira, joka tekee ohjaajan työn helpoksi. Ei voi sanoin kuvailla, miten hyvältä tuntuu, kun vuosien työ palkitaan tällä tavalla. Palkinnoksi Sera sai paljon hyvää ruokaa sekä saunaillan. =)
 
Seuraavat hyvät uutiset koskevat Seran jälkikasvua. Seran pojat Hiski ja Rico kävivät silmätutkimuksessa. Molemmilla pojilla oli terveet silmät. Lisäksi Ricon polvet tutkittiin ja tulos oli 0/0. Ei voi taas muuta kuin olla onnellinen, että Sera on sanut noin hienon pentueen. Onnittelut myös isäkoira Bassolle (Asso Del Ginestreto) hienosta ja terveestä jälkikasvusta! Ricosta otettiin verinäyte pentuiän epilepsian varalle. Se voi kuitenkin olla "pahimmillaan" vain kantaja. Tuloksen saamiseen kulunee viikon-parin verran.
 
Ja mainittakoon nyt vielä täällä uutisten puolellakin hieman jälkikäteen, että Cara tosiaan kävi hakemassa ensimmäisen sertinsä Keuruun näyttelyssä. Arvostelu ja kuvia löytyy Caran omalta sivulta.
 
 
7.8.2011
 
Cara kävi kehäpyörähdyksellä Vesilahdella. Arvostelu oli mukavaa luettavaa ja tuloksena ERI ja SA. Tuomarina oli Marja Talvitie. Caran luokkasijoitus oli tällä kertaa toinen ja PN-kesässä se ylsi kolmanneksi. 
 
Ehdittiin me onneksi siinä ahkeran esiintymisen lomassa myös vähän rentoutua:
 
 
 
Moni kyselee, millainen lagoton turkin kuuluisi olla. Tässä lähikuva Caran kyljen karvapeitteestä. Caran turkki on hyvin pienellä rengasmaisella kiharalla ja se on saanut aina kehuja turkistaan.
 
 
 
Toinen, mistä Cara saa näyttelyissä toistuvasti kiitosta, on sen kaunis pää ja ilme:
 
 
 
 
 
24.7.2011
 
Seran poika Hiski (Mandaraban Re Del Colle) on meillä hoidossa lähes kahden viikon ajan. Viime kesänähän Hiski oli meillä suunnilleen samanlaisen jakson, joten on ollut helppo seurata pojan kehittymistä aikuiseksi koiraksi. Nyt Hiski on 2,5-vuotias innokas kaveri, jolta ei energia lopu kesken missään tilanteessa.
 
Hiski on luonteeltaan vilkas, saalisviettinen, omanarvontuntoinen ja kuitenkin hyvin tasapainoinen ja ennalta arvattava koira. Lisäksi se osoittautui ampumaradalla käydessämme paukkuvarmaksi, mistä olen erityisen tyytyväinen. Hiski ilmoittaa uudet, epäilyttävät äänet parilla haukahduksella, mutta muuten se on suhteellisen hiljainen koira. Hiskin lempipuuhaa tuntuvat olevan vetoleikit, metsässä säntäily sekä vedestä noutaminen. Mielestäni Hiski olisi varsin potentiaalinen koira kaikenlaisiin harrastuksiin, ja Sera on selvästikin periyttänyt siihen kaikki parhaat puolensa.
 
Saamme nauttia pojan vierailusta vielä viikon verran. Alla pari kuvaa Hiskin tähänastisista touhuista veden äärellä!
 
 

 
 
 
 
 
7.7.2011
 
Sekä Cara että Jaska on nyt tutkittu lagottojen pentuiän ohimenevän epilepsian suhteen. Tiesimme toki jo ennestään, ettei kumpikaan ole oireillut missään vaiheessa elämäänsä, ja nyt tästä saatiin myös mustaa valkoisella.
 
Nyt näiden italiansisarusten koko terveystulosrimpsut näyttävät tältä:
 
Cara (A/A, 0/0, silmät ok, BFJE normaali)
Jaska (B/A, 0/0, silmät ok, BFJE kantaja)
 
Kun tähän lisätään Caran ja Jaskan näyttelytulokset, täyttävät täyttävät ne kumpikin Suomen Lagottoklubi ry:n jalostuksen toimintaohjeen kaikki vaatimukset.

 

18.6.2011
 
Paljon ehtii yhden viikon aikana tapahtua. Erkkari siis oli ja meni, tuloksena sekä Caralla että Jaskalla ERI. Cara sijoittui lisäksi luokassaan toiseksi. Arvostelut tulevat myöhemmin koirien omille sivuille.
 
Cara on nyt virallisesti MH-luonnekuvattu. Kuvaus sujui melkolailla odotusten mukaisesti, joskin kolmanneksi viimeinen kohta "aaveet" osoittautuivat todella haasteellisiksi ja sotkivat loppusuoritusta melkolailla paljon. Caran lopulliset tulokset ja MH-videot tulevat sivuille hieman myöhemmin. 
 
Ja viimeisenä vielä yksi ilouutinen. Suomeen on saapunut pienellä avunannollamme Molly-niminen tyttöpentu Italiasta. Molly asustaa Kajaanissa ja olemme tehneet sille oman sivun tulevia kuulumisia varten!
 
 
8.6.2011
 
Cara käväisi kesäkuun alussa Akaassa näyttelyssä. Tuomarin arvostelu oli tällä kertaa aika tylyä tekstiä, mutta kyllä sillä sentään ERI irtosi. Tuomari oli aika tuloksista päätellen melko tiukalla tuulella, joten kyllä tähän tulokseen on oltava tyytyväinen.
 
Jaska kävi tänään trimmissä Lagottoklubin erikoisnäyttelyä varten ja ihan hyvä siitä turkista tulikin, loppusilaus tehdään sitten näyttelypäivän aamuna.
 
 
1.5.2011
 
Cara vietti luonamme lopulta kokonaiset kaksi viikkoa. Cara sopeutui laumaamme parissa päivässä, mikä on todella hyvä asia ajatellen ensi talven pentuhanketta. Luonteeltaan Cara on mukautuvainen, erittäin lempeä ja seurallinen koira. Cara on taitava nenänkäyttäjä ja erittäin innokas uimari.
 
Tässä joitakin kuvia Tampereen visiitiltä:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14.4.2011
 
Muutamia kuulumisia ihan lyhyesti.
 
- Sijoitustyttömme Cara tulee totuttelemaan elämänmenoomme noin 1,5 viikon ajaksi, ja tällä kertaa kokonaan ilman emäntäänsä Suvia. Tämän vaihto-oppilasajan tarkoitus on, että Cara oppii olemaan meillä kuin kotonaan, jotta ensi talven mahdollinen äitiysloma sujuisi mahdollisimman mutkattomasti.
 
- Cara on ilmoitettu MH-luonnekuvaukseen kesäkuulle. Sera onkin jo luonnekuvattu, ja tämän perusteella suosittelenkin MH:ta kaikille nuorehkoille koirille rotuun katsomatta. Lisätietoja luonnekuvauksesta Kennelliiton sivuilta.
 
- Italian poika Jaska on ilmoitettu toiseen näyttelyynsä. 
 
- Olemme paraikaa hankkimassa uutta koiravahvistusta joukkueeseemme, tästä projektista lisätietoa myöhemmin.
 
 
6.3.2011
 
Cara starttasi Suvin kanssa ensimmäisissä agilitykisoissaan Riihimäellä ja tulos oli mölliluokan 3. sijoitus!
Loistava aloitus agilityuralle, tästä on äärimmäisen hyvä jatkaa! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24.2.2011
 
Nyt on viimeinenkin Seran jälkeläisistä virallisesti lonkkakuvattu.
Tässä pentueen lopullinen lonkkatilasto. 
 
Ensin tytöt:
 
Mandaraban Regina Della Sera "Hansu" A/A
Mandaraban Regina Misteriosa "Misty" A/A (Misty nukkui pois 23.12.2010, meillä kaikilla on suuri ikävä pientä Tähtityttöä)
Mandaraban Regina Serena "Tessi" B/B
 
Ja sitten pojat:
 
Mandaraban Re Capitano Totti "Papu" B/B
Mandaraban Re Del Colle "Hiski" A/A
Mandaraban Re Ricciuto "Rico" A/A
 
Olemme kovin iloisia näistä hienoista tuloksista ja omistajien aktiivisuudesta! Lämmin kiitos kaikille!
 
 
8.1.2011
 
Cara kävi tänään silmäpeilauksessa (Sari Jalomäki, Apex) ja molemmat silmät olivat kunnossa.
Tämä vuosi alkoi siis oikein mukavissa merkeissä!